2015-08-16

Tasa ja targu muutuv eramu Pirital

Tasa ja targalt muutuv eramu Pirita linnaosas on üks järgmistest projektidest, mis sai ette võetud eelmisel aastal ning on tänaseks saanud endale uue näo. Olles hiljuti soetanud omale uue elamise, soovis pererahvas tuua sisse värsket olemist ja omanäolisust. Maja ise on väga huvitava arhitektuuriga ning siseruumidki ei jää sellele alla. Vaatamata oma erakordsele ruumiprogrammile olid ruumid väsinud ja siseviimistlus vajas uuendamist-  põrand ja lagi olid juba üsna koltunud, seinad vajasid värskendamist ning valgustuslahendused andsid soovida parimat.

Kliendiga suheldes aimasin ruttu, mis oli nende sooviks ja nii saigi teoks järgmine muutus. Ette võeti suur töö. Esmalt lõhuti välja vana kamin. Üks pikk sein sai kaetud heleda, veidi klassikaline ning ruumilise raamatukogu stiilis tapeediga, mis lisab ruumile sügavust ja kolmemõõtmelisust. Olemasolevate tellisseinte ülevärvimise asemel rõhutasime neid hoopiski. Kõik ülejäänud seinad said värske värvikihi ning kogu interjöör sai raamitud valget värvi liistudega. Vana põrand lihviti ja õlitati üle. Endise kamina asemele paigaldati pelletikamin, mis kütab maja talveperioodil. 

Ühe lisasoovitusena julgustasin omanikke tuua juurde erinevaid valgustuse viise. Ainult üldvalgustusest selles ruumis ei piisa. Sellepärast tõime sisse ka kohtvalgustuse diivani kohale ja meeleoluvalgustuse kamina ja tellisseina valgustamiseks. Pereema sõnul mõlemad variandid on praktilised ning on hea meelega kasutuses.

Vastavalt kliendi soovile jäi esialgne mööbel kasutussse, sest uue mööbliga ei ole peres kiiret. Ent siiski oli pererahvas toonud juurde kaks tugitooli, mis restaureeriti oma kätega. :)









Lisaks elutoale sai totaalselt uue väljanägemise ka tulevane lastetuba. Võrreldes elutoaga on selles majaosas lagi palju madalam ja suureks takistuseks oli kamin sooja seinaga. Pererahvas loobus kaminast, kuid kamin jättis enda asemele mõningaid jäädavaid konstruktsioone, mida olime sunnitud ära peitma. Selle asemele ehitasime raamatuniši. Selleks, et tuba oleks sooneutraalne, kasutasime osaliselt lustaka mustriga tapeeti, mis sobib nii poisile kui ka tüdrukule. Endine laudpõrand lihviti ja kaeti toonitud õliga. Laudisega kaetud lagi on siingi värvitud valgeks. 

Kuna majas on veel teisigi ruume ja nende uuendamine jääb järgmisesse etapi, siis hetkel on need jäetud ootele. :)



Klikki allpool "Read more", et näga pilte ENNE MUUTUMIST

Elutuba enne

Tuba enne lastetoaks muutumist

No comments: