2016-03-05

Ööd on saunas mustad

Antud pesemisruumi projekti kaasati mind juba sel hetkest, kui kortermaja eksisteeris alles paberil. Tööülesanneteks oli organiseerida ruum selliselt, et saaks välja ehitada ka väikese sauna. Trepialusest lisa WC-st loobuti ning pikendades veidi seina, saime parajalt ruumi 2.4 m2 sauna jaoks. Lisaks ruumi organiseerimisele on siin tehtud muudatusi nii elektripistikute, lülitite kui ka valgustuse osas. Mõned materjalid on valitud ehitajapoolse siseviimistluse paketi väliselt.

Sobivaid kappe oleks olnud väga keeruline siia tuppa leida, sellepärast tuli need ise välja mõelda ja arvutisse joonestada. Ruumist lähtuvalt sai valmis kahe sektsiooniga valamukapp koos seinapeegli kapiga. Kogu kompositsioon mahutab endasse nii käterätikud, kosmeetika tarbeid, koristusvahendeid, ämbrid, harjad jne. Peeglikapp on varustatud lisavalgustusega LED- riba näol. Seda on võimalik ka eraldi sisse ja välja lülitada. Peegliuste taga on 2 vaheriiulit ning sinna mahuvad kõiksugused pesemisvahendid ära. Väga praktiline!

Dušinurk sai lahenduse dušikardina näol, mis jookseb siinil. Nii näeb kardin oluliselt parem välja, kui üldlevinud rõngastega variandid ning samas võtab väga vähe ruumi.

Vaatamata oma väiksusele ning osalisele kaldlaele, mahutab sauna leili võtma 3 inimest. Naturaalse voodrilaua katsime tumeda saunavahaga. Nii on sauna piirid justkui kustutatud ja tekib mõnus "koopa" tunne. Kontrasti mõttes istmelavad on jäetud naturaalse puidu viimistlusega. Ka saunas on valikuvõimalus valgustamisel. Valgust saab nii laest kui ka saunalava alt. Saab kasutada nii üht kui ka teist varianti, nii nagu parasjagu on tuju. Ja mis saab olla parem kui mitte kodumaine disain? Loomulikult on elektrikeriseks valitud siia HUUM. Lihtne aga samas nii kauni disainiga elektrikerist on ilmselt võimatu leida!













No comments: